Sensorische producten

Sensorishe producten die kinderen en volwassenen kunnen ondersteunen in omgaan met prikkels en emoties.

Eerste indruk van bijzondere producten

Via Facebook kwam ik in contact met de eigenaar van Educadora, een webshop met sensorisch producten voor bijzondere kinderen en volwassenen. Ik mocht voor mijn blog wat dingen uitzoeken om te testen. Hieronder zal ik mijn 1e indruk geven van de diverse producten die ik ontving. Later zal ik nog andere blogs schrijven waarin ik sommige producten nader zal toelichten.

Chewigem kauwarmband Emotie

Een handige emotie armband die je kan gebruiken om taan te geven hoe je je voelt. Hij heeft een groene kant en rode kant. Op de groene kant staat “talk to me”. Door deze kant aan de buitenkant te dragen kan je mensen laten weten dat ze met je kunnen praten en dat je bereikbaar bent. De rode kant heeft als opschrift “Leave me be”. Deze kant kan je aan de buitenkant dragen als je alleen wil zijn en mensen je met rust moeten laten.

De chewigem emotie armband is dus heel handig in diverse situaties maar hij is ook rustgevend om op te kauwen als je stress hebt. In een volgend blog vertel ik graag meer over het gebruik van deze armband.

Mohdoh Aromatheraputty – Unwind

Deze kneedpasta is heerlijk geurend. Hij is makkelijk te kneden en voelt ook prettig aan. De geur van deze paarse mohdoh putty helpt mij goed om te ontspannen en ik neem hem dan ook altijd mee.

Emotiekaarten

Deze 55 emotie-kaarten kunnen je helpen om aan te geven hoe je je voelt., maar ook om het gesprek over deze gevoelens te opeen. Want als je weet wat je denkt of wat er gebeurt is, kan je je gevoel ook beter begrijpen. Ook geven de kaartjes nuances aan zodat je je gevoel kan leren onderverdelen in de diverse tussengevoelens die er zijn naast de basisemoties.

Crayon Rocks

Deze krijtjes zijn gemaakt van soja en natuurlijke pigmenten. Ze zijn fijn om mee te kleuren, zien er uit als stenen en zitten in een mooi zakje zodat je ze makkelijk mee kan nemen. De Crayon Rocks helpen kinderen met het versterken van de spieren en vormen daardoor de mogelijkheid om kinderen te helpen bij de ontwikkeling van de fijne motoriek. Zelf houdt ik van kleuren en tekenen en ik ga deze krijtjes zeker een keer nader beschrijven in een blog waarbij ik er een mooie plaat mee ga maken.

Boek: Thijs leert zijn hoofd leegmaken

Een vol hoofd komt niet alleen bij kinderen voor maar ook volwassenen kunnen er last van hebben. En helaas nemen we nooit echt de tijd om onze hoofde leeg te maken en te kijken wat er in zit.  Dit boek gaat in op hoe neurofeedback kan helpen bij een vol hoofd en ook op hoe een kind dit kan ervaren. Er zitten werkbladen in, een duidelijke uitleg en een woordenlijst.  Het is makkelijk te lezen en spreekt ook echt aan. Het laat vooral doorschemeren dat je niet de enige bent die een vol hoofd kan hebben.  Mijn uitgebreide review lees je snel in een ander blog.

Vloeibare zigzag zandloper

Even 2 minuten rust nemen wordt nog leuk door het gebruik van deze zandloper. Hij heeft een vrolijke kleur en de olie die naar beneden druppelt/glijdt is heel rustgevend. Hij doet denken aan speelgoed dat ik vroeger had en is zeer zeker een aanrader voor mensen die het moeilijk vinden om even “niets” te doen. Ik kan zelf niet stil zitten en niets doen maar deze zandloper zorgt ervoor dat ik soms toch even de tijd voor mijzelf kan pakken door te zitten en staren.  Ideaal dus om te gebruiken bij bijzondere volwassen en kinderen. Maar ook mijn “normale” vriend vind deze zandloper een top product.

Deze producten passen goed bij mij en zijn zeer interessant om met de achtergrond van autisme, onderwijsassistent en hoog sensitief persoon naar te kijken en te proberen. Ik zal de komende tijd enkele producten verder toelichten in een blog en ook nog wat andere blogs schrijven over hoe je producten uit de shop kan inzetten en hoe je bij autisme je voordeel kan halen uit prikkels.

Lees in deze link meer over onze producten als hulpmiddel bij autisme

De waardering van www.educadora-webshop.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 817 reviews.
Open chat
1
Hallo
Kan ik je helpen?