Diepe druk door verzwaarde dolfijn en schommeldoek!

Diepe druk en verzwaring

Toen ik van de sensorische integratie therapeut hoorde over “diepe druk” en “verzwaringsproducten” besloot ik me eens te gaan verdiepen in wat hier nou allemaal voor bestaat. Via bol.com kwam ik al snel uit bij een verzwarings knuffel (de dolfijn). Ik besloot hiermee te beginnen. Talitha vond deze dolfijn knuffel erg prettig en nam hem vaak op haar schoot. De momenten dat ze hem niet wilde pikte Elena hem snel in. Ook Elena werd er rustig van. Bij de verzwaarde knuffel zat een flyer van educadora en ja daar begon het haha. 

-> Lees meer over diepe druk

Sensorische producten

Ik besloot een kijkje in deze webshop te gaan nemen zonder dat ik daar echt verwachtingen bij had. Maar ik keek mijn ogen uit! Wat een aanbod aan allerlei verschillende producten. En je kunt er ook nog eens heel veel interessante blogs lezen. Nadat ik de site een beetje had uitgepluist, bleef mijn oog hangen op de sensorische swing. Talitha houd heel erg van schommelen, maar het is in de winter natuurlijk vaak koud en nat. Nu is het ook nog zo dat ze moeite heeft met temperatuur verschillen. Dus dan is de therapy swing voor in de woonkamer een hele uitkomst voor ons en natuurlijk kan hij ook buiten hangen. Na er weken naar gekeken te hebben en er dagelijks over opgeschept te hebben tegen mijn man, mocht ik hem dan eindelijk bestellen. 

Schommelen om tot rust te komen

Toen de schommeldoek eenmaal in de woonkamer hing en ik Talitha erin zette leek er iets met haar te gebeuren. Ze zat heerlijk in de schommel en ze was zo relaxt! Ze begon te “hummen” en raakte in haar eigen wereldje. Ze heeft een uur erin gezeten en gelegen en was heerlijk rustig. Dit effect is daarna ook nog een tijdje blijven hangen. Ze ging na het schommelen zelfs makkelijk mee in haar buggy om een boodschap te halen. Dat terwijl ze al een tijdje absoluut niet in de buggy wilde. Dus dit was voor ons wel heel bijzonder om te zien. Het fijne aan deze schommel is dat je erin kunt zitten en liggen. Het is een doek, die tevens ook diepe druk geeft, waar je dus op verschillende manieren in kan. Het is maar wat je fijn vind. Sinds dat moment is Talitha wat rustiger en wil maar al te graag in de buggy zitten. Wauw.

Prikkels opzoeken met de voelcirkels

In de tussentijd ben ik blijven kijken bij educadora en bestelde nog wat dingen. Zo hebben we bijvoorbeeld de gekleurde siliconen voelmatjes met verschillende texturen als blote voetenpad. Dit zijn 5 grote en 5 kleine siliconen cirkel matjes. Tja hier zijn deze matjes een heerlijke bezigheid. Talitha had al een lichte obsessie om overal overheen te willen lopen. Los van dat ze prikkel vermijdend is, is ze namelijk ook prikkel zoekend. Dus deze matjes waren perfect. Toen we ze kregen legden onze meiden de matjes op een keurige rij en begonnen erover heen te lopen. Dit hebben ze in totaal wel 2 uur lang gedaan. En nog steeds wordt er met regelmaat over de sensorische voelcirkels gelopen.

Motoriek en sensorisch speelgoed

Ook de spiegel stapel stenen zijn een groot succes hier. Talitha vindt het vooral leuk om in de spiegel te kijken en Elena vindt het leuk om de stenen te stapelen. Zo kunnen ze ook weer op hun eigen manier met elkaar samen spelen. En ze zijn er lang zoet mee.

Gehoorbescherming

Elke keer weer als we iets bestellen bij educadora is het een groot succes hier in huis! Ik kan wel echt zeggen dat we fan zijn! Ook toen Talitha een andere koptelefoon nodig had, kwamen we weer bij educadora. Ik moet zeggen dat de koptelefoon echt gaaf is! Het is een stoer panter printje en ja dat vindt mama dan weer leuk haha.

Maar ook Talitha vindt het leuk want dan denkt ze dat ze een tijger is en roept dus de hele tijd “rawr Talitha tijger raaaawrrrr”. Dit herhaalt ze rustig zo’n 100 keer. Ik moet dan ook tegen haar zeggen “oh wat ben je een mooie tijger”. Doe ik dat niet… tja dan word ze boos haha. Gelukkig hou ik er wel van om mee te gaan in haar fantasie. 

Ik ben fan van Educadora en dat zal denk ik wel zo blijven. De klantvriendelijkheid is super en ik vind het punten spaar systeem ook fijn.

Deel dit bericht via sociale media

diepe druk door de schommeldoek of met de verzwaarde dolfijn, het helpt kinderen met autisme om prikkels te verwerken.
De waardering van www.educadora-webshop.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 915 reviews.
Open chat
1
Hallo
Kan ik je helpen?