Kauwketting als alternatief voor nagelbijten

kauwketting als alternatief bij nagelbijten. Lees de ervaring en tips van Lienke met bijtkettingen bij nagel bijten

Ik en nagelbijten.. een jarenlange strijd geweest! Lees hier dan ook de tips hoe en welke bijtkettingen effectief zijn bij nagelbijten.

Zelf ben ik al jarenlang een nagelbijter… tot bloedens toe, het begon in de peutertijd, ik was duimde iedere nacht zelfs terwijl ik sliep. Tot kloven op mijn duimen toe… nu weet ik dat dit ook met spanning en prikkelverwerking te maken had.. en dat veel kinderen dit doen. Na de duim periode ben ik dus begonnen met nagelbijten en ja, weer om spanning of prikkels te verwerken en alle indrukken op een dag…  maar ik wist niet wat ik hieraan zou kunnen doen.

Kauwkettingen bij nagelbijten

Toen hoorde ik over kauwkettingen en dat je daar als alternatief wel op kan kauwen/bijten. Het nagelbijten is heel hard verminderd, maar ik moet er soms wel aan herinnert worden… vooral aan de tv of spannende momenten… maar het lukt al veel beter en vlotter dan in het begin! En ik was zo enthousiast dat ik eindelijk mijn spanning kwijt kan door op een veilige manier een kauwketting te gebruiken!

Belangrijk is dat je de persoon die nagelbijt af en toe eraan herinnert dat hij of zij de kauwketting kan gebruiken! Zelf wissel ik bijna dagelijks van kauwketting, iedere dag heb ik bijna een andere bijtbehoefte …

Bijtkettingen die ik het meest gebruik tegen nagelbijten

Kauwketting Chewigem Boards

Als 1ste en dit vind ik persoonlijk het meest effectieve kauwsieraad, dit zijn de chewigem boards. Ze voelen heel zacht aan, een beetje zoals de chewigel eternity kauwketting. De boards zijn ook redelijk flexibel en ik gebruik deze dan ook soms om te friemelen. Het is een langer kauwsieraad, dus je kan er met je achterste kiezen volop op kauwen. Ikzelf kauw meestal tot in de helft vooraan, deze kauwketting kan je ook aanbieden om op te zuigen (voor duimzuigers). Je hebt de chewigem boards in leuke kleuren.

Bijtketting Chewigem Toggle Boards

De toggle boards van chewigem zijn van zachtheid, lengte en flexibel hetzelfde als de chewigem boards kauwketting. Het leuke en handige aan deze toggle boards is dat je deze niet als ketting moet dragen, ze worden geleverd met een koordje erbij en je kan deze dan aan een knoopsgat, rits, lus of etui hangen. ideaal dus voor wie geen kauwketting wil of kan dragen. Deze heb ik standaard aan mijn rits van mijn trui en rugzak hangen en ik gebruik deze dan ook veel!

Kauwketting Chewigem Eternity

De chewigem eternity is zeker 1 van mijn favorieten! Als volwassene kan ik soms toch wel stevig kauwen (zeker bij hogere spanningen). De eternity voelt heel zacht aan (je moet het zelf proberen om te weten en voelen hoe deze kauwketting aanvoelt!) de eternity is ook een beetje flexibel, waardoor je ermee kan friemelen. Zelf heb ik deze in 3 verschillende kleuren. Deze kauwketting is dus ook zeer zeker aan te raden bij nagelbijters! Het koordje van je chewigem eternity word geleverd in dezelfde kleur als je chewigem eternity die je kiest! En het koordje voelt zijdezacht aan.

Bijtketting Chewigem Raindrop

De chewigem raindrop is 1 van de kauwkettingen die ik het meeste draag (na de eternity en de chewigem boards). De raindrop heeft zijn naam te danken aan de vorm, deze lijkt op een regendruppel! De chewigem raindrop is flexibel en kan er toch wel redelijk stevig op gekauwd worden. Ik draag deze kauwketting dan ook graag. Ze voelt niet zwaar aan en hangt niet snel in de weg als ik voorover buig (wat je met zwaardere of grotere kauwkettingen soms wel hebt….) ik heb de chewigem raindrop in ongeveer 6 verschillende kleuren! Dus mijn kauwsieraden komen vaak overeen met de kleur kleding die ik aan heb, met stijl een kauwsieraad dragen kan dus zeker ook!

Interessante artikelen

Vind je dit artikel interessant? Deel het via sociale media.

Kauwketting als alternatief voor nagelbijtenKauwketting als alternatief voor nagelbijten
De waardering van www.educadora-webshop.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1828 reviews.
Open chat
1
Hallo
Kan ik je helpen?