Review Chewigem Raindrop

Review Chewigem Raindrop kauwsieraad

Het kauwsieraad Raindrop van Chewigem is geschikt voor kinderen en volwassenen met een lichte tot gemiddelde kauwbehoefte. Geja testte deze kauwketting bij haar 11-jarige zoon, in de hoop dat hij hierdoor minder op zijn kleding ging kauwen. Lees hieronder haar review.

 

Chewigem Raindrop tegen natte boorden, kragen en platgekauwde touwtjes

Natte kragen, natte mouwboorden en platgekauwde touwtjes aan een capuchon: aan het einde van de dag is dit hoe de kleding van mijn oudste zoon (11) er vaak uitziet. Toen een fysiotherapeut mij vorig jaar vertelde dat er speciale kauwmaterialen zijn voor kinderen, ben ik mij hierin gaan verdiepen. Toch merkte ik dat ik de kettingen niet aanschafte. ‘Zou het wel wat voor hem zijn? Staat hij niet voor gek?’, dacht ik dan. En dan liet ik het maar zo. Tot ik de mogelijkheid kreeg om hem een Chewigem Raindrop te laten testen. Toen ik hem dit vertelde, was hij direct enthousiast!

 

Chewigem Raindrop kauwsieraad: hoe bevalt het?

Toen het pakje werd bezorgd, was Oudste Zoon er als de kippen bij. Hij maakte de verpakking open en hing de ketting met de Grey Metallic raindrop direct om zijn nek. ‘Ik vind hem wel mooi, mam!’, zei hij glunderend. ‘Ik ga hem direct testen, mag dat?’.

Vervolgens kroop hij achter de televisie om zijn favoriete serie te kijken. Dit is voor hem hèt moment om zijn spanning te ontladen en dus ook het moment waarop hij flink kauwt.

‘Hij kauwt lekker, mam. Ik dacht dat hij heel hard zou zijn, maar hij is precies goed!’, vertelde hij. Kortom, de ketting is goedgekeurd door zoon.

 

Wat vindt deze moeder van de Chewigem Raindrop?

Wij mochten de kleur Grey Metallic testen. Een echte stoere jongenskleur! Persoonlijk vind ik het materiaal erg belangrijk. Ik was benieuwd of hij er stukjes af zou bijten, maar dat gebeurde niet. Zelfs niet toen hij een keer heel erg boos was en flink beet en trok aan de Raindrop. Op het moment dat ik dacht ’nu gaat hij het begeven’, bleek de Chewigem Raindrop zo sterk, dat er niks mee gebeurde. Sterk spul dus;)

Omdat een kind de Raindrop in zijn mond heeft, vind ik het ook belangrijk dat het gemaakt is van veilige siliconen. Ook dat is bij de Chewigem kauwsieraden het geval. Schoonmaken gaat heel gemakkelijk: even in een klein sopje en klaar!

Wel is het kauwsieraad groter dan ik had gedacht. Logisch ook, want je wilt niet dat een kind gemakkelijk in de raindrop kan stikken. Het kauwsieraad is 5,5 cm lang en op zijn breedste punt 4 cm.

 

Test geslaagd!

Oudste Zoon wilde zijn ketting niet om naar school. Dat vond hij als elfjarige jongen toch een beetje raar. Het gevolg was dus wel dat hij er thuis aan moest denken om hem om te doen. Daar moeten we nog een middenweg in vinden, maar als we hem op een duidelijk zichtbare plaats leggen, dan komt dat vast goed! Als hij de Chewigem Raindrop namelijk in het vizier heeft, doet hij hem wèl graag om.

Zijn boordjes en kragen blijven droog, wat voor deze mama weer erg fijn is. Voor Oudste Zoon is het fijn dat er tegemoet wordt gekomen in zijn kauwbehoefte. En ja, soms ziet het er een beetje gek uit: je kind met zo’n ding in zijn mond. Maar dat is een kwestie van wennen, toch? Ik weet nu dat een kauwsieraad echt wel wat voor hem is en hem helpt om zijn spanning te verminderen of zich te concentreren. Wij zijn in ieder geval overtuigd van het nut van de Chewigem Raindrop!

 

Op zoek naar een kauwsieraad voor je kind? Lees hier onze tips

De waardering van www.chewigem.educadora.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 559 reviews.